ru
Infolinia
+48 523 339 277

Wiosenne skrzydełka z kurczaka

Wiosna w kuchni

Przygotowanie

Bierzemy dobrej jakości skrzydełka. Przecinamy mięso w stawach. Skórę wywijamy na zewnątrz. Mięso marynujemy. Używamy oliwy z oliwek, papryki ostrej, przyprawy do drobiu i pieprzu. Mięso odstawiamy do lodówki, najlepiej na godzinę.

Po zamarynowaniu mięso smażymy na patelni tak długo, aż będzie miękkie. Dodajemy masło, cebulę w krążkach, pomidory malinowe, pieczarkę, troszeczkę imbiru, oliwki. Wszystko gotujemy. Na samym końcu dodajemy trochę białego wina oraz liście botwiny i miętę. 

Danie podajemy wedle uznania.

Składniki

  • skrzydełka z kurczaka
  • oliwa z oliwek lub olej
  • papryka ostra
  • przyprawa do drobiu
  • pieprz
  • masło
  • cebula
  • pomidory
  • imbir
  • oliwki
  • liście botwiny
  • mięta
  • białe wino

Tagi

Drób

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry