ru
Infolinia
+48 523 339 277

Udko z kurczaka z pieczonymi ziemniakami

Wiosna w kuchni

Przygotowanie

Porcje kurczaka posól, popieprz.

Paprykę oczyść, pokrój w duże kawałki.

Ziemniaki dokładnie umyj, pokrój na połówki lub ćwiartki, skrop oliwą, posyp kminkiem.

Wszystkie składniki włóż do naczynia do zapiekania, skrop oliwą, posyp ziołami, dodaj czosnek (w łupinkach).

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na ok. 1 godzinę.

Podawaj na talerzu z pietruszką lub innymi ziołami.

Składniki

  • około 12 małych, najlepiej młodych ziemniaków
  • 2 kolorowe papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • suszony rozmaryn
  • kminek
  • około 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Tagi

Obiad Drób

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry