ru
Infolinia
+48 523 339 277

Szynka wieprzowa w musztardzie

Przygotowanie

Szynkę kroimy na niewielkie kotlety. Przyprawiamy marynatą oraz smarujemy trzema łyżkami musztardy.

Obsmażamy z dwóch stron na łyżce oleju na bardzo gorącej patelni. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy jeszcze jedną łyżkę musztardy. Zapiekamy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Proponujemy serwować z kaszą lub ziemniakami oraz surówką

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 4 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
  • marynata Kamis – według uznania
  • łyżka oleju

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry