ru
Infolinia
+48 523 339 277

Befsztyk z masłem i przyprawami

Przygotowanie

Wszystkie składniki masła mieszamy. Za pomocą folii formujemy rulon (grubość ok. 4 cm) - wkładamy do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy margarynę i smażymy befsztyki po ok. 2 minuty z każdej strony.Posypujemy pieprzem i solą usmażoną stronę. Kroimy masło na plastry, kładziemy na befsztyki. Podajemy natychmiast.

Warto wiedzieć: Befsztyk przestajemy smażyć, gdy z usmażonej strony zaczyna wypływać sok. 

Składniki

  • 4 plastry antrykotu lub rostbefu
  • 1 łyżka margaryny
  • 0,5 - 1 pieprzu

Do przygotowania masła:

  • 5 dkg masła
  • 1 łyżka tartej cebuli
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki estragonu

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry