Początek działalności Mirosława Gzella, w niczym nie przypominał dzisiejszej skali działań, gdyż jego pierwszy zakład rzeźnicko - wędliniarski zajmował pomieszczenie gospodarcze o powierzchni tylko 60m2. Uruchamiając go w 1985 roku czuł on jednak, że dzięki zdobytej wiedzy i umiejętnościom oraz wysokiej jakości oferowanych produktów osiągnie rynkowy sukces.
Z pracy rąk wielu ludzi w umiejscowionym w sercu Borów Tucholskich Osiu zrodziły się wyroby, których smak przywodzi na myśl czystość i wolność delektowania się chwilą: wyborne salami, kruche i aromatyczne kabanosy, aksamitne wędzonki, czy odznaczone znakiem QAFP wędliny długodojrzewające. Daj się im urzec, a każdy kęs przywiedzie na myśl historie pełne smaku i pozwoli przenieść się do czasów suto zastawianych, szlacheckich uczt.
Najnowsze przepisy