pl
Infolinia
+48 523 339 277

Klops wołowy faszerowany jajkiem

Wielkanoc

Przygotowanie

Bułkę podziel na mniejsze kawałki, zalej mlekiem, odstaw na kilka minut.

Marchew obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju.

Do dużej miski włóż mięso pozostałe składniki klopsa (wraz z bułką, marchewką i cebulą), bardzo dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Foremkę do pieczenia wypełnij w 1/3 mięsem. Na środku ułóż ugotowane jajka, przykry resztą mięsnej masy (na wierzchu możesz ułożyć plastry boczku, które ładnie się w czasie pieczenia zarumienią). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C, piecz ok. 1-1,5 godziny. Najłatwiej jest kroić już przestudzone mięso.

Składniki

Tagi

Wołowina

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry